Cotignac

Cotignac, som er en sjarmerende provencalsk landsby, har et særegent klima. Den ligger lunt under klippen ”Rochers” som skjermer for vinden fra nord. Landsbyen er vakker uten å være jålete. Med sine 2 500 innbyggere er den akkurat passe stor, med en hyggelig blanding av franskmenn, innflyttere og turister. Det er neppe noen tilfeldighet at Cotignac har tiltrukket seg mange kunstnere opp gjennom årene.

Ett av Cotignacs store fortrinn er det hyggelige og velfungerende torvet. Landsbyen har et sjarmerende sentrum hvor livet starter før syv om morgenen. Her er det butikker, barer, kafeer, restauranter – kort sagt et yrende folkeliv. Det er tre bakere samt fiske-, slakter- og delikatessebutikker i kort gangavstand fra huset.. Byen har egen nærbutikk hvor man finner alt det mest nødvendige. Markedet, som starter tidlig om morgenen på tirsdager, er en opplevelse for seg.

Noen vil kanskje savne et heftig og svingende natteliv. I Cotignac sier folk ”bonne nuit” ved 23-tiden og verdsetter at ingen tester stereoanlegget for åpne vinduer. Da lytter man heller til froskene som produserer søvndyssendemusikk oppunder klippen.

For oss er det noe helt eget ved Cotignac, denne sjarmerende landsbyene i hjertet av Provence. Her møter man en lun og avslappet atmosfære som gjør at man umiddelbart finner seg til rette og nyter ”det gode liv i Provence” fra første stund.